google-site-verification: google797461718977a488.html

8/2/13

Συνταγές Ελλάδας "σουφλέ ζυμαρικών"

Συνταγές Ελλάδας
σουφλέ ζυμαρικών



ΥΛΙΚΑ

500γρ ζυμαρικά στριφτάρια ή πέννες
2κ.σ.ελαιόλαδο
250γρ τυροβολάκι
χονδροτριμμένο
200γρ γραβιέρα τριμμένη
1κ.σ.βούτυρο
150γρ μπέικον κομμένο σε καρέ
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
500γρ κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά
2 μικρές ντομάτες σε ροδέλες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά για 3" λιγότερο απo της οδηγίες του πακέτου.Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα περιχύνουμε με λάδι.Σε ενα τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον χωρίς λάδι και σβήνουμε με κρασί.Ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Ρίχνουμε στα ζυμαρικά το μπέικον και τη μισή γραβιέρα και το μισό τυροβολάκι.Ανακατεύουμε καλά  βουτυρώνουμε τα ατομικά σκεύη και μοιράζουμε τα ζυμαρικά.Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά και περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε 2-3 ροδέλες ντομάτας.Ψήνουμε στο φούρνο για 40".


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:Συνταγές Βασιλικής - Συνταγές Ελλάδας